Djoyeuses Môles Gueyes Di Tif

Sinds 12 jaar heeft deze groep bij het carnaval van Tilff aangesloten. In het begin, samengesteld uit zes personen, karikaturiseerde de vrolijke band politieke verwikkelingen van het moment en veranderde het in spot. Zij dragen goed hun naam van Havenhoofden gueûyes, zij sparen niemand!

Hun geschiedenis zegt dat, in de tijd, in Tilff, de wasvrouwen zich aan de wasserij terugvonden waar hun favoriete tijdverdrijf roddelen was. Iedereen ging eraan.

Een dag, werd een lot hun geworpen en sindsdien, telkens als een van hen een roddel lanceerde, begon ze scheel te kijken haar mond begon naar mest te ruiken. Maar als dat er alleen hangt, de groep die groter werdbij de jaren, heeft niet naar de verhalen geluisterd en blijft met alle afwijkingen van onze vennootschap spotten.

Aan het carnaval, is het moeilijk om ze te missen. Hun kar is een van het hoogste van de stoet, enkel de hoogte van de elektrische kabels legt ze hun een grens op en hun hoge luidsprekers balanceert ons muziek van reggae tot eenderwat in de oren.

Sinds 2010 voldoet deze groep aan de voorwaarden voor de Folklore en is nu een officiële groep van het carnaval geworden.

 

Contact : molesgueuyes@carnavaldetilff.be