Stoet van het Carnaval

69e laetare van Tilff – Zondag 22 maart 2020

Op 22 maart, zal het de apotheose met de grote stoet van Laetare in de straten van Tilff zijn. Een buitengewone sfeer zal alle straten van de stad winnen. Een grote stoet zal de Avenue Laboulle tot op de plaats van Tilff doorlopen waar de verschillende deelnemers U het beste van hun uitkering zullen presenteren. U zult de Prins Carnaval op zijn kar bewonderen, als die naar het publiek cadeaus werpt.
U zult er de verschillende plaatselijke groepen terugvinden: Geesten, Porais, Djâles, Vrienden van de folklore, Heksen, Mabouls, Moles gueûyes en die Hippies samen met hun reuzen en hun karren worden vergezeld?

Blaasinrichtingen vol confetti’s zullen met vol rendement werken, alles op hun weg zal overstroomd worden, opgelet die met een lachende open mond, een venster die een beetje opengebleven is op de komst van de stoet!
Men mag vooral niet onze scholen onderschatten, altijd zeer aanwezig in hoeveelheid en in kwaliteit met talrijke kinderen met schitterend houdingen en karren die soms met verwonderlijke nauwkeurigheid worden gewerkt.
De schitterende voorstelling van de plaats zal met het rondo van Porais aflopen en de dans van de reuzen, gevolgd door het loslaten van Porais Verrassingen en een laatste groot vuur, van onvergetelijke hoogtepunten van geluk in vooruitzicht voor een dag aan de onsterfelijke herinneringen. Vergeet ook niet om op de kermis te komen, om een laatste rilling te voelen, een laatste snoep te eten, alvorens U terug thuis gaat met mooie herinneringen.. Het is zeker, Volgende jaar, komt U terug.
Het carnaval van Tilff, is het een hoogtepunt van typisch Luikse volkstraditie, en dankzij de vrijwilligers van de Folklore Tilffois, het duizendtal deelnemers van de stoet, de twintig duizend toeschouwers, is het om te wedden dat deze gewoonte zich nog zal herhalen en voortgezet worden…

 

Vertrek vanaf 14:00